Pikavippi, laina ja luottosivut.
RSS icon Home icon
 • Vippifirmat

  Pikavippejä myöntäviä yrityksiä on tälle hetkellä kymmeniä ellei satoja. Uusia syntyy koko ajan ja vanhoja poistuu tai vaihtaa nimeä. Joukkoon mahtuu myös muutamia epärehellisiä yrittäjiä. Eräs tapa kerätä rahaa hyväuskoisilta asiakkailta on yksinkertainen ja “lähes rehellinen”. Homma toimii seuraavasti. Pidetään yllä “pikalainaa tekstiviestillä” palvelua ja otetaan tekstarista maksua euro tai pari. Vastausviestissä ilmoitetaan joko että lainaa ei myönnetä tai että “myönnämme lainoja toistaiseksi vain vanhoille asiakkaille”. Jos jokaisesta lainahakemuksesta jää euro vippifirmalle ja hakijoita on päivässä kymmeniä tai satoja niin siitä kertyy kuukaudessa sievoinen summa. Sitten vaihdetaan nimeä tai perustetaan uusi vippifirma tai vaikka viisi uutta. Vanhoja asiakkaita ei koskaan ole ollutkaan eli lainaa ei koskaan ole myönnetty eikä tulla myöntämään kenellekään. Samalla jää pois kaikki vaiva hakemusten käsittelystä luottotietojen tarkistamiseen. Ei tarvitse laskuttaa eikä periä rahoja. Pääomaakaan ei tarvita lainkaan. Puhelinyhtiö hoitaa tekstareiden laskutuksen ja tilittää rahat kuukausittain.
  Suurin osa vippifirmoista ei toimi noin, muuta tämä vain varoittavana esimerkkinä. Kun teet hakemuksen netissä niin et joudu maksamaan ylimääräisiä ja mahdollisesti turhia tekstiviestikuluja.

  Luettelo muutamasta vippifirmasta joilla on pitkä historia ja ovat osoittautuneet rehellisiksi ja luotettaviksi.

   

  Ainalaina

  Ainalaina pitää yllä tiukkaa linjaa ikärajan suhteen. Ikäraja on heillä nykyään 21-vuotta. Aiemmin alaikäraja oli alempi (18v?), mutta palauttivat sen melko pian takaisin 21 vuoteen. Toinen tiukka raja on luoton määrässä. Ensimmäistä lainaa saa joko 50 e tai 100 e suuruisena. Ainalaina hylkää melko harvoin hakemuksia ja tekstiviestihakemus on myös luotettava. Näiden sääntöjen puitteissa pystyvät luultavasti pitämään luottotappiot kurissa.
  Lisäys: Ikäraja on laskettu nyt 19 vuoteen. Alle 21 vuotias voi saada 50-200 lainan.

  Linkki: www.ainalaina.fi

  Ferratum

  Ferratum on eräs edullisimpia, jos ei aivan edullisin pikaluottoyritys. Lainaa saa 20 vuotias ja vanhempi. Ferratum on porrastanut lainan saannin kuten Ainalaina. Ensimmäinen laina voi olla 50, 100 tai 200 euroa. 20 vuotias voi saada lainaa korkeintaan 300 euroa. Ferratum otti käyttöön Tupas tunnistautumisen kaikille asiakkaille helmikuun alusta alkaen. Tämä siis myös vanhoille asiakkaille.
  Ferratum on edullinen valonpilkku muuten kovien kulujen pikavippimarkkinoilla. Toivoisi Ferratumin tuovan markkinoille myös kulutusluottoja, niin saataisiin sillekin alueelle kunnon kilpailua. Nyt suurin laina on 1000 euroa ja sen saa vasta kun on hoitanut vähintään viisi aiempaa lainaa kunnialla pois.
  Linkki: www.ferratum.fi

  Risicum

  Aiemmin vain kulutusluottoja myöntänyt Risicum aloitti äskettäin myös pika- ja pienlainojen myöntämisen. Palvelu on ollut melko suosittu ja ikäraja lainan myöntämiseen on onnistuttu pitämään silti alhaisena. 18 vuotta täyttänyt voi saada pikalainaa 200 euroon asti.  20 vuotias saa jo suurimman mahdollisen pikalainamäärän eli 400 euroa. Sitä suurempi lainoja Risicumissa kutsutaan pienlainoiksi (500 – 1 000 e) tai kulutusluotoiksi (1 000 – 4 000 e). Pienlainan ikäraja on 23 vuotta ja kulutusluoton raja on 25 ikävuotta. Katso tarkemmat tiedot ja lainaehdot yrityksen sivuilta. Risicum hylkää hakemuksia melko harvoin.

  Linkki: www.risicum.fi

  Pikavippi.fi

  Eräs suurimmista pikaluotto yrityksistä Suomessa on pikavippi.fi. Yritys uudisti juuri sivustonsa ulkonäköä ja ilmettä. 18 vuotta täyttänyt saa lainaa 50 -200 euroa eli suurimman mahdollisen pikalainan. Kulutusluottoja ovat kaikki siitä ylimenevät summa eli 400 – 2500e ja ne myönnetään eri palvelusta (ostosraha.fi). Pikavippi.fi hylkää hakemuksista jonkin verran, painottuen luultavasti kaikkein nuorempiin hakijoihin. Hakemus kannattaa tehdä verkossa, koska muuten voit joutua maksamaan 1,5 euron tekstiviestin tyhjästä.

  Linkki: www.pikavippi.fi

  Viestilaina

  Sivut ovat selkeät ja rauhalliset. Siitä täydet pisteet viestilainalle. Myös kulurakenne on selkeä ja sivulta löytyy taulukko, josta näkyvät kokonaiskustannukset.  Hinnoiltaan viestilaina on halvimmasta päästä ja hintaero kääntyy selvästi viestilainan eduksi kun mennään isompiin vippeihin. Ikäraja on 19 vuotta joka on ihan sopiva jos on täyttänyt 19 vuotta. 🙂 Lainaa saa 50 eurosta 300 euroon. Kolmensadan laina on tosin varattu vanhoille asiakkaille. Laina-ajat ovat 15 tai 31 päivää. 31 päivän laina on muuten 3 päivää pidempi kuin 4 viikon laina.

  Linkki (viestilaina lopettanut toistaiseksi, tilalla on luottoraha): www.luottoraha.fi