Kulutusluotto

Kulutusluotto on ihan eri asia kuin pikavippi. Vaikka sivut onkin “pikavippi” otsikolla, niin on syytä mainita muitakin rahanlainaus tapoja. Moni firma joka myöntää pikalainoja niin myöntää myös kulutusluottoja. Korko- ja kulutaso ovat niissä huomattavasti alempia. Varsinkin todellinen vuosikorko on monta dekadia alempi kuin pikavipissä. Yhdestä luotosta kun aiheutuu myöntäjälle monenlaisia kuluja ja ne on katettava samalla tavalla myös pienistä lainoista. Viidenkympin kulu 200 euron pikalainassa on tuntuva. Parin tonnin kulutusluotossa se ei ole juuri mitään.
Jos sinulla on mahdollista niin ota mieluummin kulutusluotto siedettävällä korolla kuin useita peräkkäisiä pikavippejä. Kulutusluotossa saat usein maksuaikaa ja monesti myös lyhennysvapaita kuukausia tai jopa vuoden. Ja ennen kaikkea mieti tarkoin mihin rahan tarvitset ja miten aiot sen maksaa takaisin. Joka tapauksessa on aina järkevintä pitää aina vain yhtä lainaa kerralla.

Tässä muutama suomalainen kulutusluotto firma, joka toimii netissä.

Risicum

Laina-aika Risicumilla on jopa 4 vuotta. Hakijan pitää olla lainaa haettaessa vähintään 25 vuotias ja asua Suomessa. Vuosikorko on pikalainoihin verrattuna ihan kohtuullinen eli 25%. Kulutusluoton voi hakea vaikka olisi Risicum pikalaina vielä maksamatta. Tällöin on myös järkevää maksaa kaikki pienemmät lainat pois ja säästää kuluissa. Lainalle ei tarvita takaajia eikä vakuuksia. Lainasumma jopa 4000 euroa.

Erinomainen valinta, jos tarvitsee vähän enemmän lainaa ja/tai vähän pidemmäksi aikaa.

Linkki: www.risicum.fi

Ostosraha

Sama yritys (OPR-Vakuus Oy), joka ylläpitää pikavippi.fi palvelua. Raha on luonnollisesti huokeampaa jos rahan hintaa mitataan vuosikorolla. Ostosraha ei myönnä lyhennysvapaita kuukausia. Alaikäraja on melko alhainen: 21 vuotta.  Lainan hakijalle on olemassa myös yläikäraja 75 vuotta. Lainan suuruus voi enintään 2500 euroa ja takaisinmaksu vähintään kahdessa vuodessa. Vaikka lainaraja on yli 2000 euron, niin ostosraha myöntää hyvin nihkeästi yli 1000 euron lainoja ja suurta luottoa hakeva voi joutua tyytymään vähempään. Ovat tulleet varovaisemmiksi pankkikriisin jälkeen.

Linkki: www.ostosraha.fi

Joustolaina

Kulutusluottojen koot ovat 1000, 2000, 3000 tai 4000 euroa. Takaisinmaksu on 1-3 vuotta. Hakijalla pitää olla ikää vähintään 25 vuotta. Vuositulot pitää olla 15 000 euroa tai yli.  Monista muista luottoyhtiöistä poiketen Joustolaina on aina ensimmäisen vuoden lyhennysvapaa. Se on järkevä ajatus, koska alussa sitä lainaa juuri tarvitaan.  Ei ole mitään järkeä alkaa lainaa heti lyhentämään lainalla.

Joustolaina vaatii hiukan enemmän vaivaa.  Alustavan hyväksynnän jälkeen,  luottoyhtiölle pitää lähettää kopio viimeisestä palkkakuitista tai eläkepäätöksestä. Kopioita ei tarvitse lähettää turhaan, jos luotto on alustavasti hyväksytty niin palkkakuitilla vain varmistetaan, että antamasi tiedot ovat oikein.
Kun ottaa huomioon lyhennysvapaan vuoden, niin joustolaina on ylivoimaisesti edullisin mainituista kulutusluotto yrityksistä.

Linkki: www.joustolaina.fi

Leave a Comment